Grænsehandlen er reelt på syv mia. kr.

Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

Grænsehandlen med nydelsesmidler ligger ifølge Skatteministeriet på omkring fire mia. kr. Men i virkeligheden er grænsebutikkernes salg en del større, så den samlede handel i grænsesupermarkederne når helt op til omkring syv mia. kr.

I den nye grænsehandelsrapport fra Skatteministeriet opgøres grænsehandlen med nydelsesmidler til ca. fire mia. kr., men den største aktør i grænsehandlen, Fleggaard, opgiver tal, der viser en større omsætning i grænsebutikkerne.

Fleggaard opgør ifølge rapporten den samlede omsætning fra grænsehandlen til godt tre mia. kr. årligt i perioden 2011-2016.

Fleggaard har en markedsandel på 46 pct., og dermed kan det samlede marked opgøres til ca. syv mia. kr. i 2017.

En del af forskellen kan skyldes salget af andre madvarer plus et ikke ubetydeligt salg af andre dagligvarer som rengørings- og vaskemidler.

Skatteministeriet skønner, at danskernes andel af den samlede grænsehandel på syv mia. kr. udgør godt 70 pct., mens svenskere og nordmænd udgør resten. Danskernes andel svarer til en grænsehandel på godt fem mia. kr. Danskerne kører efter billig øl og slik i grænsehandlen, men de køber i stigende grad også andre madvarer med hjem.

Infografik: Ulrik Samsøe Figen
DEL
Forrige artikelSupermarkeder rammes af et stigende antal indbrud
Næste artikelFrisko is bliver produceret bæredygtigt
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.