Geia Food sælger aktiemajoriteten til norsk investor

    Det norske investeringsselskab Credo Partners overtager 1. december 55 pct. af aktiekapitalen i Geia Food. Salget skal sætte fart i ekspansionen i hele Skandinavien

    Adm. direktør Claus Ravnsbo. Foto. Geia Food

    Den nordjyske fødevarevirksomhed Geia Food, der har mere end 1 mia. kr. i omsætning, har frasolgt aktiemajoriteten til det norske investeringsselsskab Credo Partners med virkning fra 1. december.

    Herudover har den daglige ledelse, anført af adm. direktør Claus Ravnsbo, udvidet sit medejerskab i fødevarevirksomheden, oplyser Geia Food i en pressemeddelelse.

    “Kombinationen af en stærk kapitalpartner og et management buy-in giver Geia Food en helt unik chance for yderligere at sætte fart i ekspansionen i Skandinavien. Vi kan både vokse organisk og via opkøb, og dermed kan vi i endnu højere grad opfylde vores ambition om at være den foretrukne samarbejdspartner for detailhandelen, når det drejer sig om at finde de bedste fødevarer til kunderne,” siger Claus Ravnsbo.

    Geia Food sælger især private label-produkter til detailkæder på det skandinaviske marked med fokus på kategorier som is, ost & mejeri, fjerkræ, fisk, drikkevarer, convenience- og kolonialvarer. Udover private label har Geia Food også egne varemærker som f.eks. Eventyr Is.

    Formelt skal den nye ejerstruktur godkendes af de danske konkurrencemyndigheder, inden den efter planen kan træde i kraft 1. december 2017.

    Sidste år landede Geia Food en omsætning på godt 1,1 mia. kr. og et overskud på 32,3 mio. kr.

    Geia Food, der beskæftiger 63 medarbejdere og opererer i hele Skandinavien, blev skabt i 2014 som en fusion mellem firmaerne A-Frost og Mortensen Food.

     

     

     

    DEL
    Forrige artikelIrma forstærker kampen mod madspild
    Næste artikelMinister vil styrke kampen mod kriminelle
    Søren Tougaard
    Uddannet journalist fra DJH i 2005. Har herefter blandt andet mandsopdækket detailverdenen for Retail Institute Scandinavia og senest arbejdet som selvstændig journalist og kommunikationsrådgiver med fokus på detail, fødevarer og energi. Skriver nyheder, dybde og reportager.