Frikommune til små fødevareproducenter

Lejre Kommune vil være Danmarks første frikommune på fødevareområdet.

Lokale producenter i Lejre oplever, at lovgivningen nogle gange hæmmer fødevareproduktionen. Foto: Booking.com

Lejre Kommune vil være Danmarks første frikommune på fødevarevareområdet. Det vil give kommunen mulighed for at bane vejen for de mindre fødevarevirksomheder gennem de mange love og regler.

Baggrunden for initiativet er, at udbuddet af lokale fødevarer stiger i Lejre. Der er skabt nye arbejdspladser på området, også i de mindre landsbyer, og flere yngre landmænd slår sig ned i kommunen.

Der findes ingen andre frikommuner på fødevareområdet, så Lejre Kommune skal selv opfinde en frikommune. Kommunen og de lokale producenter har flere gange oplevet, at fødevarelovgivningen nogle gange hæmmer en nyskabende udvikling af fødevareproduktion.

Resten af artiklen
er kun for vores abonnenter.

Bliv abonnent

DEL
Forrige artikelØko-abonnement vinder frem i Føtex
Næste artikelCoop drosler ned på tilbuddene
Henrik Denman

Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.