Fremgang i Royal Greenland

Med en omsætning på 5,6 mia. kr. leverer selskabet et solidt resultat før skat på 253 mio. kr.

Royal Greenland har i de senere år investeret flere steder i Grønland.

Fiskerikoncernen Royal Greenland oplever fortsat fremgang. Med en omsætning på 5,6 mia. kr. leverer selskabet et solidt resultat før skat på 253 mio. kr., og det er endda til trods for en negativ udvikling i valutakurserne i andet halvår.

Udviklingen har været stærk inden for skalrejer, hellefisk og snekrabber, mens de første ni måneder af året var udfordrende for kogte og pillede rejer.

Specielt udviklingen i Asien og Skandinavien har været god.

Skalrejer har med et effektivt fiskeri og et stærkt marked overgået sidste års rekordresultat, ligesom Royal Greenlands position som global markedsleder inden for hellefisk er styrket yderligere med en salgsvækst på fem pct. og en væsentligt forbedret indtjening i Japan.

– Vi har som et led i vores strategiplan investeret i udvidelserne i anlæggene i Uummannaq og Aappilattog på tilsammen 70 mio. kr. og har rustet Royal Greenland produktionsmæssigt stærkere med mulighed for en højere grad af forædling i Grønland. Investeringerne vil fortsætte andre steder i Grønland i det kommende år og vil yderligere styrke Royal Greenlands position som markedsleder inden for hellefisk, siger adm. direktør i Royal Greenland, Mikael Thinghuus.

Han forventer, at den positive udvikling, som Royal Greenland har gennemgået i de seneste år, vil fortsætte i 2018.

DEL
Forrige artikelUdnævnt til Kongelig Hofleverandør
Næste artikelSupermarkedskæde åbner mindst otte butikker inden 2020
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.