Fremgang for Fynbo Foods

Trods virksomhedens forbedret driftresultat til godt 4 mio. kr. ligger det under ledelsens forventning

Foto: Fynbo Foods

Fynbo Foods har de senere regnskabsår oplevet et dyk i driftsresultatet og på bundlinjen, men 2017/18-regnskabet gik det igen fremad for Vrå-virksomheden, der producerer, markedsfører og sælger forarbejdede frugt- og grøntsagsbaserede produkter.

Virksomheden offentliggør ikke omsætningen, men af regnskabet fremgår det, at bruttoresultatet er blevet forøget til ca. 41 mio. kr. mod 36,3 mio. kr. i forrige regnskab.

Samtidig har den nordjyske producent formået at forbedre driftsresultatet fra ca. 2 mio. kr i 2016/17 til nu ca. 3,8 mio. kr.

Også årets resultat er forbedret med ca. 900.000 kr. til 2,6 mio. kr.

Slås med flere udfordringer

Selv angiver ledelsen, at resultat er under den forventede udvikling.

“Den varme sommer har på visse områder haft skadelig virkning på høsten – f.eks. på tyttebær, hvor udbyttet har været en brøkdel af normalen, hvilket har betydet, at vi ikke har kunnet imødekomme efterspørgslen fuldt ud. Desuden begynder højkonjunkturen nu at give problemer med at skaffe de nødvendige mængder af råvarer og emballage. F.eks. er der stor pres på produktionen af emballageglas i Europa, og vi kan ikke uden videre takke ja til nye ordre”, skriver ledelsen i årsberetningen.

På lidt længere sigt forventer ledelsen, at selskabets vækst igen kommer tilbage på tidligere tiders niveau. F.eks var både EBIT og overskuddet det dobbelte i 2013/14.