Fra i dag er der pant på poser i Netto

Som et led i Dansk Supermarkeds CSR-strategi tester Netto-butikker på Fyn pant på plastikposer

Foto: Netto

CSR-politik er for alvor blevet et konkurrenceparameter, og nu er turen kommet til plastikposerne.

Dansk Supermarkeds discountkæde Netto indfører som den første danske kæde pant på plastikposer. Det sker fra i dag – i første omgang som en test i kædens 56 butikker på Fyn.

Det sker i samarbejde med WWF Verdensnaturfonden.

Kunderne i de fynske butikker kan derfor fremover vælge at betale 50 øre ekstra for deres plastikposer i Netto, men når de kommer retur med dem i butikken, vil Netto give 1 kr. tilbage. Netto betaler differencen, og overskuddet fra de poser, der ikke returneres, går til WWF Verdensnaturfonden.

– Vi er meget overvældede over den modtagelse, som vores nye pantordning er blevet mødt med af engagerede kunder, som har glædet sig til den. Det er samtidig kun det første af mange skridt mod vores klare og langsigtede mål: Nemlig, at intet af den plast, der anvendes i Netto, ender i naturen, fortæller Michael Løve, der er direktør i Netto International.

Hvis initiativet fungerer, forventes pantordningen udbredt til samtlige Nettos næsten 500 butikker i Danmark samt i udlandet, hvor Netto driver flere end 800 butikker fordelt over Sverige, Polen og Tyskland.

DEL
Forrige artikelRibena lancerer utraditionel kampagne
Næste artikelAldi opruster på CSR-fronten
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.