Fortsat prisfald på fødevarer

  Kaffe er blevet godt 9 pct. billigere det seneste år, mens vækstkategorien færdigretter er blevet 7 pct. dyrere

  Forbrugerprisen på kaffe er faldet med godt 9 pct. det seneste år. Foto: Ulrik Samsøe Figen

  Kædernes skærpede fokus på prisen gavner forbrugerne i form af billigere varer, og priserne fortsætter tilsyneladende med at falde.

  I august faldt priserne på fødevarer og ikke-alkoholiske drikkevarer med 1,1 pct., viser tal fra Danmarks Statistik.

  Måles der fra august 2017 til august i år er prisfaldet på 1,4 pct. for varegruppen, mens alkoholiske drikkevarer og tobak er blevet 1,1 pct. dyrere i samme periode.

  Det er blandt andet store kategorier som morgenmadsprodukter, pizza og pastaprodukter, der er blevet billigere med fald mellem 6,2 og 7,9 pct. det forgangne år.

  Stort fald i kaffepriser 

  Endnu større har prisfaldet været på kaffe, som i forvejen er en af de kategorier, som de danske husholdninger bruger allerflest penge på. Her er prisen blevet 8,9 pct. mindre siden august 2017, mens olivenolie og andre spiseolier er blevet henholdsvis 12,6 og 9,1 pct. billigere.

  De to fødevarekategorier, der er blevet dyrest det seneste år, er kakao med en stigning på 7,7 pct. samt vækstkategorien færdigretter, der er blevet 7 pct. dyrere.

  Også varer som beklædning og fodtøj samt boligudstyr har oplevet faldende priser på henholdsvis 1,3 og 0,6 pct. siden august 2017.

  Samlet set er inflationen på varer og tjenester på 1 pct.