Forbruget af margarine falder

Margarinefabrikken Dragsbæk oplever fald i både omsætning og indtjening

Fødevarevirksomheden Dragsbæk i Thisted mærker det faldende forbrug af margarine. Foto: Dragsbæk

Danskernes forbrug af margarine falder, og det mærker margarinefabrikken Dragsbæk ved et fald i omsætningen og indtjeningen.

Selskabet nåede i 2017 en omsætning på 713 mio. kr., og det er et fald i forhold til omsætningen året før på 778 mio. kr. Set over de seneste fem år har omsætningen været stort set konstant faldende.

Også indtjeningen mindskes. Driftsresultatet blev i 2017 ca. 18 mio. kr. mod 20 mio. kr. året før.

Dragsbæk producerer og sælger primært margarine og blandingsprodukter til både det danske marked og en række eksportmarkeder.

Både herhjemme og på udenlandske markeder oplever Dragsbæk, at der er et faldende forbrug. Sammen med en øget konkurrence påvirker det salg og indtjening. Ledelsen anser på den baggrund årets resultat for at være tilfredsstillende.

Det danske marked for margarine vil fortsat falde, og derfor er det vigtigt for selskabet i det mindste at fastholde markedsandelen.

I foråret indgik Dragsbæk en aftale med Orkla Foods Danmark om salg af frisk pasta-mærket Pastella. Dragsbæk indgår ligesom Orkla Foods Danmark i den norske koncern Orkla.

Formålet med salget er at koncentrere Orkla Foods Danmark om færre kategorier og samtidig sikre en udviklingsvækst for Pastella.

Ifølge adm. direktør i Dragsbæk, Christian Munk, giver overdragelsen af Pastella virksomheden nye forretningsmuligheder. Han ser frem til at udvide virksomheden med nye produkter og tilføre ny omsætning.

Pastella blev grundlagt i 1989 som en del af Tholstrup Cheese og blev opkøbt af Arla i 2006. Orkla Foods Danmark overtog Pastella i 2007.

DEL
Forrige artikelDagrofa springer over antiplast-bølgen
Næste artikelOrkla Foods styrker produktionen
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.