Forbrugerne frygter sprøjtegifte

Økologisk Landsforening går nu i luften med Danmarkshistoriens største øko-kampagne, "Ren Madglæde – Økologi".

Foto: Økologisk Landsforening

Danskerne er bekymrede for sprøjtegifte i deres mad, viser en ny undersøgelse, som Økologisk Landsforening har foretaget via Epinions Danmarkspanel.

Især når det gælder børnene, er danskerne bekymrende.

Seks ud af ti er ekstremt, meget eller noget bekymrede for rester af sprøjtegifte i maden. Kun 8 pct. er slet ikke bekymrede.

Undersøgelsen viser også, at seks ud af ti danskere synes, det er svært at gennemskue, hvilke varer der indeholder rester af sprøjtegifte. Og at fire ud af ti synes, det er svært eller meget svært at gennemskue, hvad sprøjtegifte i maden betyder for deres helbred.

Når danskerne vælger økologi, er den vigtigste årsag ønsket om at undgå af sprøjtegifte i maden.

Danskernes bekymring er velbegrundet. Der er nemlig rester af sprøjtegifte i mere end halvdelen af de ikke-økologiske frugter og grøntsager i de danske butikker, viser Fødevarestyrelsens pesticidrapport. De økologiske producenter bruger ikke sprøjtegifte i marken.

Økologisk Landsforening går nu i luften med Danmarkshistoriens største øko-kampagne, “Ren Madglæde – Økologi”. Kampagnen er støttet af EU og en række danske virksomheder og har et samlet budget på 25 mio. kroner.

Målet er at øge salget af økologiske fødevarer med 50 procent fra 2016 til 2019.