Forbrugere foretrækker bæredygtig fisk og skaldyr

To ud af tre forbrugere mener, vi skal spise fisk og skaldyr fra bæredygtige kilder, viser en ny undersøgelse fra organisationen bag det blå MSC-mærke

Forbrugerne foretrækker bæredygtig fisk og skaldyr, viser ny undersøgelse. Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

Fire femtedele af danskerne køber fisk og skaldyr jævnligt og blandt dem er der et udbredt ønske om at købe mere bæredygtigt ved hjælp af miljømærker, viser en ny undersøgelse fra Marine Stewardship Council, organisationen bag det blå bæredygtige fiskeri-mærke MSC.

Ud af de 81 pct. er, der køber fisk og skaldyr jævnligt, er to-tredjedele således enige i udsagnet om, at vi skal spise fisk og skaldyr fra bæredygtige kilder for at redde verdenshavene, mens 59 pct. er enige i budskabet om, at producenters påstande om bæredygtighed skal mærkes af en uafhængig organisation.

– Vi kan se at en stor del af forbrugerne ønsker at træffe et bæredygtigt valg når de køber fisk og skaldyr, men mange ved ikke hvordan. Vi vil derfor opfordre forbrugerne til at kigge efter det blå MSC mærke når de køber sild, rejer, rødspætter og andet godt til frokostbordet. MSC mærket er nemlig forbrugerens bedste garanti for at fisken er fra et bæredygtigt fiskeri, udtaler kommunikations- og marketingchef Majken Møller fra MSC Danmark.

Fisk købes i supermarkedet 
Undersøgelsen viste også, at 55 pct. foretrækker fisk og skaldyr med et miljømærke, hvis det er muligt, og at kun 36 pct. af de adspurgte danskere genkender MSC mærket.

Forbrugere, der jævnligt køber fisk og skaldyr, køber det oftest i supermarkeder (84 pct.) og lokale fiskehandlere (40 pct.).

De køber oftest frossen fisk eller skaldyr (55 pct.), fisk på dåse eller glas (49 pct.), færdigpakket frisk fisk (47 pct.) eller frisk fisk fra en fiskedisk (41 pct.).