Føtex siger farvel til varehuschef efter bøde og sur smiley

Føtex i Esbjerg får bøde på 20.000 kr. og en meget sur smiley. Rengøringen var ikke i orden

Salling Group hovedkvarter lager leverandør
Foto: Salling Group

Hvorvidt der er en direkte sammenhæng vil Salling Group ikke svare på, da Jydske Vestkysten spørger. Men faktum er, at varehuschefen i Føtex i Esbjerg ikke længere er varehuschef, og at varehuset har fået en meget sur smiley og en bøde på 20.000 kr.

Bøden skyldes, at Fødevarestyrelsen ikke har fundet rengøringen i orden, da kontrollanterne kom på et opfølgende besøg – og varehuset altså havde fået en chance.

“Fulgt op på indskærpelse fra forrige kontrolbesøg. Forholdet er ikke bragt i orden. Bødeforelæg fremsendt: 20.000 kr. Følgende er konstateret: Gulv under reoler med kolonialvarer fremstår med fødevarer. Gulvet under kolonialreoler er beskidt og der er gamle madvarerrester på gulvet. Enkle kanter ved døre i mælkekøler i butik fremstår med belægninger. Rist i bunden af mælkekøler fremstår med rester af gamle fødevarer samt begyndende vækst af formodet skimmel. Inventar i sodavandskøler fremstår med belægninger af formodet skimmel i kanter samt underside af holdere. Blæsekøler samt område omkring i mælkekøler fremstår med knobskud af formodet skimmel.”

Sådan beskriver Fødevarestyrelsen forholdene i varehuset i kontrolrapporten fra den 10. november. Den kontrol er et opfølgende besøg efter en rutinekontrol i slutningen af oktober, hvor kontrollanterne blandt andet finder “beskidte med rester af gamle fødevarer samt belægninger af formodet skimmel i kant. Gulve omkring flere fryse/køle møbler fremstår beskidte med belægninger samt begyndende formodet mug”.

Ved det seneste besøg den 19. november får Føtex i Esbjerg igen en glad smiley.

Seks Føtex-varehuse har i forbindelse med et af de seneste fire besøg fået en meget sur smiley i en afdeling, mens 377 Føtex-afdelinger har fået den gladeste smiley ved et kontrolbesøg i samme periode. Det viser et tjek på findsmiley.dk. Langt de fleste Føtex-varehuse har elitesmileyer i nogle eller alle afdelinger.

Varehusene kontrolleres i bager-, slagter-, delikatesseafdelingen, selve varehuset og eventuelt i en bistro.