Ny formandskandidat melder sig i Coop

Foto: Mikkel Irminger Sarbo, Linkedin

Kort inde i februar forventes det, at de selvstændige brugsforeninger omsider offentliggør navnet på den formandskandidat, de igennem flere måneder har arbejdet på at få opstillet som udfordre til Coop-formand Lasse Bolander.

Men endnu inden de selvstændige brugsforeningers kandidat har meldt sig på banen, har et medlem af Coop Ambas bestyrelse nu valgt at offentliggør sit formandskandidatur.

Det drejer sig om Mikkel Irminger Sarbo, som ligeledes er medlem af Coops Landsråd og også sidder i hovedbestyrelsen for Det Radikale Venstre.

“Vi er enige om den nye strategi, og jeg bakker 100 pct. op om den. Men hvis vi skal nå i mål med den, må vi arbejde på en anden måde. Den formand, som nu har siddet i meget lang tid, er nok ikke i stand til det”, siger han Finans.dk med henvisning til, at Lasse Bolander har været formand for Coops moderselsskab, Coop Amba og det tidligere FDB, siden 2008.

Lasse Bolander og adm. direktør Peter Høgsted har mødt stor kritik fra de selvstændige brugsforeninger. Især i anden halvdel af 2017, der kulminerede med et åbent brev til Lasse Bolander i september, hvori de tre selvstændige kædeforeninger meddelte, at de krævede Peter Høgsteds afgang.

Formandsvalget afgøres ved et valg på Landsrådets generalforsamling til april.