Fødevarevirksomheder klager over bureaukrati

Vi skal indsende alt for mange indberetninger til Danmarks Statistik, siger brancheforening, der vil have politikerne til at gribe ind

Mange fødevarevirksomheder kæmper med at indtaste oplysninger til Danmarks Statistik. Foto: Colourbox

Små og mellemstore fødevarevirksomheder er så trætte af at bruge tid på sende indberetninger til Danmarks Statistik, at de vil have politikerne til at tage affære.

Formanden for brancheorganisationen FødevareDanmark, Leif Wilson Laustsen, mener, at de mange indberetninger til Danmarks Statistik er et generelt problem for virksomhederne.

– De oplever det som unødigt bureaukrati og har mere end vanskeligt ved at forstå, hvorfor de skal bruge så meget af deres værdifulde tid på det, siger han i en pressemeddelelse.

Delika Food Group ved Skanderborg er en af de virksomheder, der oplever de mange indberetninger som en byrde. Virksomheden leverer egenproducerede fødevarer og importerede charcuterispecialiteter hovedsageligt til det danske marked.

Virksomheden skal hvert år indsende indberetninger inden for 14 områder, bl.a. producent- og importpriser, it-anvendelse i virksomheder og industriens egetforbrug.

– Ser man på det fra virksomhedernes side, så er alt for meget tid, der går med at lave indberetninger, siger økonomidirektør John Hougaard.

FødevareDanmark håber at skabe politisk opmærksomhed om problemet.

– Det er den eneste måde, vi kan få ryddet op i antallet af indberetninger på, så virksomhederne bliver frataget en alt for stor administrativ byrde, siger Leif Wilson Laustsen.

 

 

DEL
Forrige artikelTrecifret millionforbedring i Fakta
Næste artikelCoops formand: Slægtsgården er i bedre gænge
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.