Fødevarestyrelsen advarer imod Tulip-produkt

Efter to menneskers død og flere sygdomstilfælde har Fødevarestyrelsen mistanke om, at salmonellaen stammer fra en forloren hare fra Tulip

Efter at 19 personer er blevet syge af den samme salmonella, og to i forvejen alvorligt syge er afgået ved døden, retter Fødevarestyrelsen nu en skarp mistanke om, at forgiftningen stammer fra en nu tilbagetrukket forloren hare fra Tulip.

Blandt andet har Fødevarestyrelsen sammenholdt data fra indkøb for at finde frem til smittekilden.

Færdigretten fra Tulip er blevet forhandlet i Kvickly, SuperBrugsen, Brugsen, Dagli´- og LokalBrugsen, Fakta, Fakta Q og på Coop.dk/mad.

Tulip afviser anklager
Tulip oplyser, at man forholder sig til fakta i sagen, og at der ikke er fundet beviser for, at der er salmonella i det pågældende produkt.

– Hverken vores egen, vores eksterne eller myndighedernes prøvekontrol har fundet salmonella i produktet, udtaler Michael Ravn, kommunikationsansvarlig i Tulip Food Company, i en pressemeddelelse.

– Vi stiller os derfor umiddelbart uforstående overfor denne mistanke. Men tvivlen skal naturligvis komme forbrugeren til gode, og vi har derfor tilbagekaldt produktet på Fødevarestyrelsens anbefaling. Vi foretager omkring 100.000 tilbundsgående analyser af vores produkter om året og har over 2.000 anmeldte og uanmeldte kontrolbesøg fra forskellige myndigheder og analysebureauer, udtaler Michael Ravn.