Fødevarer holder priserne

Vinterens grøntsagsmangel er overstået, og nu bliver priserne på grønt normaliseret. Foto: Helle-Karin Helstrand

Et tilløb til større prisstigninger på føde- og drikkevarer i butikkerne er stort set gået i stå.

Ifølge helt nye tal fra Danmarks Statistik var priserne i april 0,1 pct. over niveauet i marts – og 2,0 pct. over priserne i april sidste år.

Det er mindre end en årsstigning på 2,4 pct. i marts og tættere på den generelle inflation, som er øget en anelse til 1,1 pct. Fødevarer som smør og grøntsager er ifølge Danmarks Statistik med til at trække ned på prisstigningerne.

Dansk Erhvervs cheføkonom Steen Bocian noterer sig den let stigende inflation, men venter ikke, at den vil skade forbruget.

– Det er dog vigtigt at bemærke, at for langt de fleste familier stiger indkomsterne betydeligt mere, da lønvæksten er højere end inflationen, så selvom reallønsvæksten måske bliver en smule lavere i år end sidste år, som følge af den højere inflation, så er forudsætningerne for vækst i det private forbrug gode, siger han.

DEL
Forrige artikelSalg af økologi tordner frem
Næste artikelCoop vil fordoble salg af økologi
Jesper Veber Knudsen
Har i mere end 15 år siden uddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole beskæftiget sig med erhvervsjournalistik om især detailhandel og fødevarer. Før Dansk Handelsblad har han bl.a. arbejdet på Foodwire.dk, Økologi & Erhverv og som medredaktør på Levnedsmiddelbladet. Er daglig leder af bladets redaktion og skriver især nyheder og analyser.