Fødevarepriser steg 2 pct. i 2017

    Det seneste år er det samlede forbrugerprisindeks steget med 1,3 pct. hvilket er det højeste niveau siden 2012

    Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

    Priserne på fødevarer og ikke-alkoholiske drikkevarer steg med 2 pct. fra december 2016 til december 2017, hvilket i høj grad kan tilskrives højere priser på varer som mælk og kød.

    Ligeledes blev restaurant- og cafébesøg 2 pct. dyrere i det forgangne år, viser forbrugerindekset fra Danmarks Statistik.

    Det seneste år er det samlede forbrugerprisindeks steget med 1,3 pct. hvilket er det højeste niveau siden 2012.

    Fra november til december faldt forbrugerprisindekset med 0,3 pct. hvor også priserne på fødevarer faldt marginalt.

    DEL
    Forrige artikelIrma certificeret i effektiv energi
    Næste artikelForbrug med Dankort slog rekord i 2017
    Søren Tougaard
    Uddannet journalist fra DJH i 2005. Har herefter blandt andet mandsopdækket detailverdenen for Retail Institute Scandinavia og senest arbejdet som selvstændig journalist og kommunikationsrådgiver med fokus på detail, fødevarer og energi. Skriver nyheder, dybde og reportager.