Fødevareminister deltager i topmøde på Foodexpo

Branchens ledende aktører tager Danmarks fødevaresundhed op til diskussion i en paneldebat på Foodexpo 2016.

Fødevareminister Eva Kjer Hansen deltager i paneldebatten på Foodexpo.

Når Foodexpo løber af stablen i MCH Messecenter Herning fra 6.-8. marts vil miljø- og fødevareminister Eva Kjer Hansen sidde i panelet til en diskussion om fødevaresundhed i Danmark.

Blandt de spørgsmål, som skal diskuteres er blandt andet:

Hvordan står det til med den nationale fødevaresundhed?

Hvordan skabes mad til flere med hensynstagen til både landmand og ressourcer?

Hvordan kan danskerne blive mere interesserede i mindskning af madspild?

I panelet sidder også Selina Juul stifter af Stop Spild af Mad, Niels Jensen direktør for DLF (Dagligvareleverandørerne), kokken Claus Holm samt Tine Skriver fødevarechef i HORESTA. Ordstyrer er Jeppe Søe fra Dansk Handelsblad.

Paneldebatten foregår om søndagen fra 10.30 til 11.00 i hal M.

Claus Holm er kendt for at kommunikere madglæde og -udfordringer i øjenhøjde. Og det er præcis, hvad han planlægger at stå for i Foodexpos panel:

– Det hele kan nogle gange gå hen og blive meget højtragende, og så mister mange motivationen og forståelsen af emnet. Jeg har sagt ja til at deltage i paneldebatten for at tale madspild – eller rester, som jeg ynder at kalde det – i øjenhøjde, for at udfordre og gå til kanten. Jeg har stor respekt for, at Foodexpo tager det ansvar, det er at stille skarpt på de her emner, siger kokken.

Foruden paneldebatten og det nye trendområde Madspild & Sundhed, tager messen del i sit ansvar ved at indsamle alt overskydende mad fra udstillerne og give det videre til herberg og væresteder. Det gælder især den sidste dag på messen, hvor udstillerne pakker sammen.

 

DEL
Forrige artikelVi handler forskelligt på nettet
Næste artikelFoodies stiller flere krav
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.