Fødevareklynge lancerer værktøjskasse til iværksættere

Ildsjæle, der har lyst og evner til at starte deres egen lille fødevarevirksomhed, føler ofte, at de mødes af en mur af uigennemsigtige regler, ligesom det kan være uoverskueligt at finde ud af, hvor der er økonomisk hjælp eller viden at hente.

Det problem vil Danish Food Cluster, der er en sammenslutning af virksomheder og organisationer, der producerer fødevarer eller har tilknytning til fødevareproduktion, gerne hjælpe iværksætterne med at løse.

Derfor lancerede organisationen på sin netop afholdte generalforsamling en digital værktøjskasse, Food Finder.

– Det kan være uoverskueligt for en upcoming virksomhed at finde ud af, hvor man kan få hjælp af den ene eller anden slags – eller hvilke regler der gælder, når man vil producere fødevarer. Websitet er åbent for alle, og det er gratis at hente oplysninger, siger Nikolai Milman, der er projektleder i Danish Food Cluster.

Første version

Websitet kan give iværksætterne inspiration og bl.a. hjælpe dem med at finde ud af, hvad det kræver at etablere sig.

– Der foregår rigtig meget forskning i fødevarer – bl.a. på universiteterne, men det kan være svært at finde resultaterne, hvis man ikke ved, hvor man skal lede. Det hjælper vi med via Food Finder, siger Nikolai Milman.

Det er også muligt at få økonomisk støtte til at komme i gang via en fond.

– De muligheder kan man også finde links til på Food Finder, ligesom der er en liste over relevante internationale messer, siger Nikolai Milman.

Websitet er ifølge Nikolai Milman version 1.0, hvilket betyder, at Danish Food Cluster kontinuerligt vil videreudvikle og udbygge Food Finder. Generalforsamlingen blev holdt på Carlsberg Academy i forbindelse med Danish Food Clusters “A Great Day for Food Innovation”. Hele bestyrelsen blev genvalgt.

DEL
Forrige artikelLokale fylder kurvene i ny convenience-Irma
Næste artikelLille underskud i kæmpe brugsforening
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.