Fødevarebranche vil hjælpe forbrugere med sundhedsråd

Fødevarebranchen efterlyser bedre muligheder for at informere om sundhed

Foto: Arla

En enkel google-søgning på sundhed giver 11.500.000 hits, og man skulle tro, at det gav rig mulighed for at blive klog på området. Men faktisk forholder det sig lige modsat. De mange informationer om sundhed forvirrer mere end de gavner.

Det viser en helt ny undersøgelse, som Arla har fået lavet blandt 1.000 borgere i seks forskellige lande, heriblandt Danmark.

Her fremgår det blandt andet, at hver anden dansker er “forvirret” og “overvældet af sundheds- og kostinformationer”.

Den sundhedsforvirring vil fødevareindustrien gerne hjælpe danskerne ud over ved at informere sagligt og grundigt om deres produkter. Men stram lovgivning forhindrer dem i at hjælpe forbrugerne med at træffe sunde valg.

– Vi oplever, at lovgivningen forhindrer os i at hjælpe forbrugerne med at træffe sundere valg. Forbrugerne er efterladt i blinde på grund af regler, der har til formål at beskytte forbrugerne, men som reelt gør det modsatte. Derfor ønsker vi bedre muligheder for at informere klart og tydeligt om sundhed, siger Jakob Knudsen, landedirektør for Arla Danmark.

Forældede regler
Jakob Knudsen bliver bakket op af direktør i DI Fødevarer Leif Nielsen, der mener, at reglerne blev lavet, før internettet blev skabt.

– For eksempel kører der nu en antibølge på fødevareområdet, hvor man helst skal undgå gluten. Det får folk til at fravælge brød, fordi det er “usundt”. Men producenten må ikke skrive på deres fuldkornsbrød, at brød er godt for helbredet, så folk endte med at tro på, hvad en tilfældig blogger uden dokumentation påstår, siger Leif Nielsen.

 

 

DEL
Forrige artikelMars får vækst på konfekture
Næste artikelCoop-brandet vurderes til 10 mia. kroner
Søren Tougaard
Uddannet journalist fra DJH i 2005. Har herefter blandt andet mandsopdækket detailverdenen for Retail Institute Scandinavia og senest arbejdet som selvstændig journalist og kommunikationsrådgiver med fokus på detail, fødevarer og energi. Skriver nyheder, dybde og reportager.