FødevareBanken uddeler mere overskudsmad til udsatte

FødevareBanken fordelte sidste år 25 procent mere mad end i 2015

Foto: FødevareBanken

FødevareBanken oplevede fremgang på stort set alle de parametre organisationen måler på. Flere maddonorer, mere mad, flere modtagere af maden og flere måltider.

I 2016 modtog organisationen således 813 tons overskudsmad fra fødevareindustrien mod 615 tons året før, svarende til en stigning på ca. 25 pct., oplyser FødevareBanken i en pressemeddelelse.

– Når vi ved, at der på den ene side kasseres enorme mængder mad i fødevarebranchen, og at der på den anden side er en del af de dårligst stillede i vores samfund, der ofte ikke får et dagligt og nærende måltid, så er vi rigtig glade for resultaterne for 2016. Mere overskudsmad er simpelthen blevet forvandlet til flere måltider, udtaler Karen-Inger Thorsen, direktør i FødevareBanken.

Landsdækkende målsætning 
Ca. 130 frivillige sørger for, at den overskudsmad FødevareBanken modtager fra primært industrien fordeles til herberger, væresteder, kvindekrisecentre, børnehjem lignende modtagere.

FødevareBanken har lagre i København og Aarhus og kører herudover tre ugentlige ture til morgenmadsklubber til 16 skoler på Lolland-Falster.

Det er en erklæret målsætning at blive landsdækkende og det ser ud til, at FødevareBanken i 2017 er klar til at tage det næste skridt.

Således forventer organisationen at kunne dække hele Sjælland med udgangen af 2017.

– Behovet og viljen er til stede, så jo længere og bredere vi kan komme ud, jo mindre madspild og jo flere socialt udsatte kan vi hjælpe,” slutter Karen-Inger Thorsen.