FødevareBanken har tilfredse modtagere

Modtagerne på værestederne får billigere og sundere kost, viser en ny brugerundersøgelse

Modtagerne af overskudsmaden fra FødevareBanken er ovenud tilfredse, viser en undersøgelse. Arkivfoto: John Ehbrecht

FødevareBankens arbejde med at fordele mad til socialt udsatte høster stor anerkendelse og tilfredshed blandt modtagerne.

Det viser en undersøgelse, som er udført af Arga Survey for FødevareBanken.

99 pct. af de modtagere som væresteder, herberger og kvindehjem, der modtager mad fra FødevareBanken, er godt eller meget godt tilfredse med samarbejdet.

For over halvdelen af modtagerne betyder maden fra FødevareBanken, at de udsatte slutbrugere får billigere måltider og en sundere og mere varieret kost.

– Det er fuldstændig overbevisende tal og understreger til fulde, at vores model med indsamling, opbevaring og fordeling af overskudsmad fra industrien til socialt udsatte ved hjælp af frivillige kan noget helt særligt, siger direktør i FødevareBanken, Karen-Inger Thorsen.

På spørgsmålet om, hvordan overskudsmaden fra FødevareBanken påvirker gæsterne og beboerne på værestederne svarer 58 pct., at det betyder billigere måltider, 51 pct. at det betyder sundere og mere varieret kost og 48 pct. at der er flere ressourcer til andre ting.

Det er primært ønsket om at være med til at bekæmpe madspild, der gør at modtagerne vælger FødevareBanken.

 

DEL
Forrige artikelHer er de nye navne
Næste artikelMazdas stilsikre varebil
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.