Flere spiser mere fuldkorn

Danskerne spiser i dag i gennemsnit 63 gram fuldkorn om dagen.

I Danmark har man næsten fordoblet forbruget af fuldkorn gennem de sidste 10 år, og danskerne spiser nu 63 gram fuldkorn om dagen i gennemsnit.

Anbefalingen er 75 gram fuldkorn om dagen.

Det offentlige private samarbejde Fuldkornspartnerskabet består af Kræftens Bekæmpelse, Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Fødevarestyrelsen og en række fødevare- og detailhandelsvirksomheder.

– Det er dels lykkedes, fordi danskerne har taget rådet om at spise mere fuldkorn til sig, og dels fordi vi er så mange forskellige aktører, der arbejder sammen om den gode sag og hver især bidrager med vores styrker, siger Rikke Iben Neess, der er kampagneleder fra Fuldkornspartnerskabet.

Det orange fuldkornslogo, som nu findes på 800 produkter, har samtidig gjort det nemt for danskerne at finde fuldkornsprodukterne.

DEL
Forrige artikelAmazon kommer – hav respekt, men frygt ikke
Næste artikelEU kan gøre dansk-tysk pantaftale overflødig
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.