Bestyrelsesformand: Flere vil få glæde af donationer fra Salling Fondene

Langt hovedparten af milliondonationerne fra Salling Fondene er uddelt i hjembyen Aarhus. Bestyrelsesformand Jens Bjerg Sørensen fortæller, flere donationer nu vil blive uddelt udenfor Aarhus

Det nye havnebad i Aarhus bliver snart indviet med donationer fra Salling Fondene. Fremover vil flere uden for landets næststørste by få glæde af Salling Fondenes milliongaver. Foto: BIG

Siden 2012 har Salling Fondene, ejeren bag Dansk Supermarked Group der fra 1. juni skifter navn til Salling Group, doneret mere end 850 mio. kr.

De mange millioner er doneret til en lang række områder indenfor sport, kultur, kirke, uddannelse og socialt arbejde.

Salling Fondene har f.eks. doneret et samlet beløb på 125 mio. kr. til de danske OL-forberedelser via Team Danmark. En millionstøtte, de fleste nok vil mene, er gået til hele Danmark.

Store donationer i Aarhus 

Et kig på Salling Fondenes hjemmeside viser dog med al tydelighed, at fondenes donationer ikke mindst er gået til Aarhus, som også er hjemsted for koncernens hovedkontor og den allerførste butik tilbage i 1906.

Således har velbesøgte kulturinstitutioner som Aarhus Teater modtaget 85,8 mio. kr., Den Gamle By 74,3 mio. kr. og Musikhuset Aarhus 20,3 mio. kr., mens andre modtagere blandt andet tæller den internationale uddannelse Aarhus Academy (37 mio. kr), Teatret Svalegangen (22,7 mio. kr) og Salling Rooftop (18 mio. kr.) mv.

Og på byens nye havneareal Aarhus Ø har Salling Fondene i alt støttet med 90 mio. kr., som er doneret til et nyt internationalt sejlsportscenter, der åbner i næste uge, mens der senere på sommeren bliver indviet et nyt spektakulært havnebad tegnet af den danske stjernearkitekt Bjarke Ingels.

Vil jeres fremtidige donationer også komme flere til gavn udenfor Aarhus?

– Ja, det vil det. Og det arbejder vi også på. Fundatsen har fokus på det område, vi er i, og det er også noget af det, vi kigger på. Vi har også tidligere doneret i Aalborg, København og så videre. Den indtjening, der kommer fra tidligere Dansk Supermarked Group/Salling Group skal vi donere på en måde, som vi kan rumme indenfor fundatsen. Helt klart, siger Jens Bjerg Sørensen, bestyrelsesformand i Købmand Herman Sallings Fond.