Finansloven: 135 mio. kr. til grænsehandelspakke

Regeringen lægger i sit finanslovsforslag op til en nedsættelse af punktafgifter på grænsehandelsvarer

Brian Mikkelsen har netop som erhvervsminister besøgt Meny i Christiansfeld for at høre om konsekvenser af grænsehandlen Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

Når Regeringen i formiddag fremlægger sit Finanslovsforslag, vil det indeholde en nedsættelse af de punktafgifter, der lokker folk til at handle ved den dansk-tyske grænse.

Dansk Erhverv siger, at sænkelse af afgifterne på 135 mio. kr. vil nedsætte grænsehandlen, men direktør i Dansk Erhverv Brian Mikkelsen så gerne, at der med en total fjernelse af nogle afgifter, da det samtidig ville betyde en forenkling af hele systemet.

– Det er meget positivt, at regeringen lægger op til en decideret grænsehandelspakke. Det er bestemt en pakke, som slår de rette toner an, hvis man vil skabe mere fair og lige konkurrencevilkår for danske virksomheder og gøre op med grænsehandel og illegal handel. I Dansk Erhverv ser vi gerne, at man fokuserer på at afskaffe hele afgifter, da forenkling af afgiftssystemet i sig selv vil skabe stor værdi for danske virksomheder. Man kunne for eksempel afskaffe tillægsafgiften på mousserende vine, Brian Mikkelsen.

Han håber, at der i den endelige Finanslov bliver afsat endnu flere penge til nedsættelse eller fjernelse af afgifterne.

DEL
Forrige artikelDrømmen om en ny vækstsæson
Næste artikelNyt Netto-koncept når Jylland
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.