Fensmark Brugsforening bryder ud af Coop

Fensmark Brugsforening træder fra årets udgang ud af Coop-samarbejdet og overgår til Dagrofa

Fensmark Brugsforening og direktør Hans Larsen bryder med Coop. Fotoarkiv

En af Danmarks største og ældste brugsforeninger, Fensmark Brugsforening, har valgt at træde ud af samarbejdet med Coop, og i stedet indgå et samarbejde med Dagrofa.

– Vi har i mange år været glade for, at være en del af Coop, men med beslutningen om, at blive en del af de frie købmænd, får vi en større fleksibilitet og dermed nye muligheder for at videreudvikle vores succes. Det vil sikre, at vi er godt rustet til de mange forandringer, som dagligvarehandlen gennemgår i disse år. Vi fortsætter naturligvis som selvstændig og medlemsejet brugsforening, og det gælder også for Vallensved – og Glumsø Brugsforening, udtaler formand i Fensmark Brugsforening Jens-Christian Frederiksen.

Beslutningen betyder, at Fensmark Brugsforening træder ud af Coop den 31. december 2017 og derefter samarbejder med Dagrofa. Samarbejdet indebærer, at Fensmark og Glumsø, bliver en del af Meny-kæden og Vallensved en del af Letkøb.

– Med vores kerneområder, som er slagter, delikatesse og vin, kommer vi i Meny-kæden ind i et fællesskab af frie købmænd, hvor dette fokus har samme prioritet. Det giver os en større frihed, tilsikrer lokal forankring samt mulighed for at fokusere endnu mere på købmandskabet, vores medlemmer og kunder, siger Hans Larsen, direktør i Fensmark Brugsforening.

Hos Dagrofa er man også glade for den nye samarbejdspartner:

– Vi er meget stolte over, at en så stor og anerkendt brugsforening vælger at blive en del af vores frie købmænd. Meny-kædens fremgang er med udgangspunkt i godt købmandskab baseret på gode fødevareoplevelser og glade kunder, områder hvor Fensmark Brugsforening i mange år har vist, at de hører til blandt landets allerbedste, siger Kenneth Holmen Pedersen, kædedirektør i Meny.

SuperBrugsen Fensmark har de seneste 10 år vundet kundetilfredshedsanalysen blandt samtlige SuperBrugsen.

Gennem de sidste 20 år har butikken oplevet markant vækst, hvor omsætningen er vokset fra kr. 26 mio. til kr. 154 mio. og tæller i dag 120 medarbejdere.