Fem svar fra Dagrofas nye bestyrelsesformand

Tidligere topchef i DSB, Jesper Lok, har sat sig i formandsstolen i Dagrofas bestyrelse. Dansk Handelsblad har stillet ham en række spørgsmål

Foto: Dagrofa

Tidligere DSB-topchef Jesper Lok har overtaget posten som bestyrelsesformand i dagligvarekoncernen Dagrofa efter Tommy Korneliussen.

Jesper Lok fik ryddet op i DSBs økonomi, men blev samtidig upopulær blandt de ansatte. Dansk Handelsblad har spurgt ham om hans planer med Dagrofa.

1: Du kommer jo med en ret lang erfaring fra erhvervslivet – både som leder og fra bestyrelser. Senest også inden for catering/kantiner. Hvad kan du tilføre Dagrofa med din erfaring?

– Jeg glæder mig til sammen med ejerne, bestyrelsen og direktionen at vurdere, hvordan vi mest effektivt styrker og vokser de forretningssegmenter, vi er i og håber min erfaring med transformationer og bestyrelsesarbejde kan bidrage hertil.

2: Dagrofa er jo i øjeblikket belastet af underskud – ikke mindst på grund af Kiwi. Hvilke mål har du for Dagrofa de kommende år? Vil et sundere Dagrofa betyde færre ansatte, og kan du blande dig i det som bestyrelsesformand?

– Det ville det være for tidligt at spekulere om. Jeg stikker fingeren i jorden, og sammen med ledelsen finder vi en smidig plan for udviklingen af Dagrofa de kommende år.

3: Dagrofas økonomi fører jo tankerne hen på DSB, hvor du i den grad fik ryddet op og skabte en sund økonomi. Får du indflydelse nok som bestyrelsesformand til at kunne påvirke økonomien i Dagrofa?

– Resultaterne i DSB blev skabt takket være et tæt samarbejde mellem ejer, bestyrelse og direktion, som gav det momentum, der skulle til for, at tusindvis af kolleger kunne fokusere på at forbedre forretningen. Det bliver min opgave som bestyrelsesformand at sørge for, at de rammer er på plads, så vores mange kolleger kan fokusere på kunderne og udvikle virksomheden.

4: Er der områder, du ikke vil blande dig i?

– Der er som udgangspunkt områder, en bestyrelse ikke skal blande sig i. De specifikke snitflader vil dog altid afhænge af omstændighederne. Dem vurderer vi i den kommende tid sammen med ledelsen.

5: Når man skærer ind til benet, som i DSB, risikerer man at blive upopulær blandt de ansatte – hvilket skete for dig i DSB. Vil man sige det samme om dig i forhold til Dagrofa om nogle år?

– Det er aldrig rart at skulle tage de upopulære beslutninger, men man må jo omvendt aldrig tøve med at gøre det rigtige for virksomhedens fremtid. Det tror jeg, alle inderst inde godt ved og respekterer.