Fem Rema-butikker vil være kontantløse om aftenen

Arkivfoto: Ulrik Samsøe Figen

I brancheorganisationen Dansk Erhverv ser man store fordele i, at butikkerne nu har mulighed for at blive kontantløse om aftenen fra kl. 20 til kl. 06, da det kan mindske risikoen for røverier og derudover også mindsker risikoen for fejl i forbindelse med håndteringen af kontanter.

Indtil videre har fem Rema 1000-butikker i hovedstadsområdet, der har ansøgt Finanstilsynet om at blive kontaktløse om aftenen fra kl. 20 til kl. 06, skriver DR P4 København.

Safe-pay i Dansk Supermarked
Derimod har ingen af Dansk Supermarkeds eller Coops butikker endnu haft behov for at ansøge om at blive kontaktløs.

I Dansk Supermarked er forklaringen, at man i forvejen har indført sikkerhedssystemet “Safe-pay”.

“Det er et system, der gør, at der ikke ligger penge i butikkerne, så vi kan både imødekomme kundernes behov, men samtidig sørge for at der ikke er penge, man kan komme og tage”, siger kommunikationskonsulent i Dansk Supermarked Group, Kasper Reggelsen.

Coop glade for muligheden
Heller ikke hos Coop har man foreløbig vist interesse for at have kontantløse butikker i de sene aftentimer, men informationsdirektør Jens Juul Nielsen oplyser, at Coop er glade for at have muligheden.

“Hvis vi ser, at der er en butik, der bliver udsat for røveri, og vi har brugt alle andre midler i form af kameraovervågning og andre ting, så vil vi meget gerne have muligheden for at gøre dem kontantløse”, udtaler Jens Juul Nielsen.