Kendt cateringpioner er død

Medstifteren af Euro Cater, fhv. direktør Leon Sørensen, er død

Starten på Dansk Cater går helt tilbage til 1958, da selskabet Jysk Cater Holding blev etableret. Arkivfoto: Henning Bagger

Fhv. direktør og en af stifterne af Euro Cater, Leon Sørensen, Aalborg, er død 70 år gammel.

Leon Sørensen har haft en central rolle i at udvikle Euro Cater, der ejer landets største foodservicegrossist Dansk Cater, i udviklingen af selskabet til den stærke position, det har i dag.

Leon Sørensen døde under et ophold i Spanien. amtidig fratrådte næstformanden James Davis.

Selskabet har som ny formand valgt Timo Larjomaa fra Helsinki, der har siddet i bestyrelsen i en årrække. Samtidig er den hidtidige næstformand, James Davis, fratrådt som næstformand.

Bestyrelsen for Euro Cater Holding er i dag internationalt præget, idet den omfatter et medlem fra Sverige, et fra London samt adm. direktør i Dansk Cater, Steen Pedersen.

Leon Sørensen tog hele vejen i det oprindelige cateringselskab fra 1958. Han var tidligere adm. direktør for selskabet, indtil den nuværende topchef, Steen Pedersen, overtog stillingen.

Med fra starten

Grundlaget for Dansk Cater blev skabt i 1985, da to selvstændige grupperinger af cateringselskaber blev underlagt samme holdingselskab, Jysk Cater Holding.

Fra starten var ejerstrukturen sådan, at de oprindelige initiativtagere, bl.a. Leon Sørensen, ejede hele selskabet.

Cateringselskabet udviklede sig og blev siden til Dansk Cater. I december 2006 indgik ejerne af Dansk Cater et samarbejde med den svenske kapitalfond Altor. Euro Cater blev skabt med 50 pct. af aktierne på Altors hænder og de øvrige 50 pct. hos ledende medarbejdere i koncernen.

Senere har svenske Altor trukket sig ud af ejerkredsen, og i dag ejes aktiepposten af kapitalfonden ICG EFV Luxembourg.

Euro Cater Gruppen omfatter Dansk Cater med 16 danske afdelinger og Svensk Cater med 20 afdelinger.

Leon Sørensen var den drivende kraft bag ideen om at få bredt ejerskabet af moderselskabet, Euro Cater, ud til koncernens ledende medarbejdere. Det var også med Leon Sørensen i spidsen, at Leon Sørensen allerede i 1991 tilbød alle medarbejdere overskudsdeling.

Dansk Handelsblad beklager, at Leon Sørensens dødsfald ikke har været omtalt i tidligere version af formandsskiftet i Euro Cater.

DEL
Forrige artikelÅrets bedste lokale produkter er fundet
Næste artikelRema 1000 rykker ind i kendt Aarhus-center
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.