Familie sætter landets ældste shoppingcenter til salg

Rødovre Centrum er i dag ejet af familierne Knudsen og Andreasen

Ejerne bag Rødovre Centrum opgiver efter fire måneder at sælge centret. Foto: Rødovre Centrum

Familierne bag Rødovre Centrum, Knudsen og Andreasen, sætter nu landets ældste shoppingcenter, der også er blandt de største, til salg.

I centret er bl.a. en Meny, en nymoderniseret Irma og en Føtex.

Centerets direktør Jesper Andreasen, som i 1991 overtog ledelsen efter sin mor, har nået en alder, som gør det naturligt for ejerne at vurdere planerne for fremtiden.

– Efter 27 spændende år i spidsen for et shoppingcenter, som kunderne flere gange har kåret som Danmarks bedste, er det snart tid til nye kræfter, som kan sikre fortsat udvikling og fremgang i Rødovre Centrum. Da familien ikke denne gang har en afløser til at påtage sig direktørposten, er vi blevet enige om at undersøge mulighederne for at afhænde centret til den rette, eksterne køber, siger Jesper Andreasen.

centret er 115.000 kvm., og ventes i år at blive besøgt af flere end 9 mio. kunder og at skabe en omsætning på 2,3 mia. kr. i de 160 butikker.

Rødovre Centrum åbnede i 1966 som Danmarks første, større indendørs shoppingcenter og har lige siden dannet forbillede for kommende generationer af storcentre. Centeret er i de senere år blevet gennemgribende renoveret og udvidet og har modtaget talrige priser og kåringer, blandt andet som ”Årtiernes bedste shoppingcenter”.

DEL
Forrige artikelNyt Netto-koncept når Jylland
Næste artikelNets anker Konkurrencerådets afgørelse
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.