Fakta nærmer sig overskud

Coops discountkæde ser frem til det mindste underskud længe. De seneste fire år har givet et samlet driftsunderskud på knap en halv mia. kr.

Foto: Helle-Karin Helstrand

Hvornår Fakta kan skrive nul eller måske endda sorte tal på bundlinjen, vil kædedirektør siden februar 2016, Stina Glavind, ikke sige noget om. Men tiden nærmer sig.

– Vi er tættere på nul, end vi har været de seneste fire år, og vores bundlinje ligger for årets første otte måneder markant over samme periode sidste år – og markant over budget, siger Stina Glavind.

Fremgangen i Fakta er bekræftet af andre kilder.

Kæden kom ud af det seneste regnskabsår med et driftsunderskud på 171 mio. kr. I årene før har driftsunderskuddet ligget på henholdsvis 97 mio. kr., 101 mio. kr. 113 mio. kr. I alt knap en halv mia. kr. på fi re år. Vi skal helt tilbage til regnskabsåret 2011-12 for at finde et driftsoverskud på 197 mio. kr.

Stina Glavind lægger ikke skjul på, at kæden for nogle år siden åbnede for mange butikker, og at lukning af urentable butikker har sat sit præg på bundlinjen de seneste år. Nu mener hun, at kæden med sine 405 butikker ligger på et passende niveau – plus-minus 25 butikker.

– Jeg har ingen drøm om at nå 500 butikker. For fem år siden havde kæden en strategi om at have fl est muligt butikker, og derfor åbnede Fakta for mange. Det er vigtigere for mig at have en solid og lønsom drift, siger Stina Glavind.

DEL
Forrige artikelButikschefen er blevet købmand
Næste artikelNespresso åbner nyt butikskoncept
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.