Fairtrade inviterer til kaffepause

Verdens største kaffepause skal bakke op om fattige kaffebønder

Fairtrade opfordrer til at sætte fokus på kaffebønderne i kaffepausen den 13.-15. maj. Illustration: Fairtrade

Den 13.-15. maj sætter Fairtrade fokus på kaffebønder verden over med Verdens Største Kaffepause.

Målet er at drikke 100 mio. kopper Fairtrade-kaffe og på den måde bakke op om kaffebønder i verdens fattigste lande, der er hårdt ramt af klimaforandringer som ekstremt og uforudsigeligt vejr, tørke, oversvømmelser og plantesygdomme.

Via Fairtrade-systemet får bønderne en bedre pris for deres kaffe samt en bonus, der f.eks. kan bruges til at investere i nye løsninger og planter, så de er bedre rustet til at klare sig igennem klimaforandringerne.

– Kaffebønderne er nogle af dem, der allerede i dag mærker konsekvenserne af klimaforandringerne. For dem er klimaforandringer ikke et fjernt fremtidsproblem. Det er et problem nu. Og det er stort, siger Jonas Giersing, direktør, Fairtrade.

Du deltager i Verdens Største Kaffepause ved at drikke en kop Fairtrade-kaffe den 13.-15. maj og tilmelde dig på hjemmesiden fairtradechallenge.org.

DEL
Forrige artikelLidl donerer 20 ton tøj til flygtninge i Danmark
Næste artikelNu åbner Circle K i Danmark
Jesper Veber Knudsen
Har i mere end 15 år siden uddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole beskæftiget sig med erhvervsjournalistik om især detailhandel og fødevarer. Før Dansk Handelsblad har han bl.a. arbejdet på Foodwire.dk, Økologi & Erhverv og som medredaktør på Levnedsmiddelbladet. Er daglig leder af bladets redaktion og skriver især nyheder og analyser.