Færch Plast køber hollandsk genbrugsvirksomhed

Investeringen skal sikre Færch Plast en ledende position inden for genanvendelse af madbakker

Logo: Færch Plast

Hos fødevareemballagevirksomheden Færch Plast i Holstebro ser man plast som en ressource.

Derfor har Færch Plast netop overtaget den hollandske genbrugsvirksomhed 4PET Group, der skal sikre den danske virksomhed en position som en af verdens første plastikemballageleverandører, der opnår en cirkulær økonomi i genanvendelsen af madbakker i industriel skala.

4PET Group er en ledende europæisk materialespecialist inden for genanvendelse af genbrugsemballage til fødevareindustrien.

– I årevis har Færch promoveret bæredygtighed og alle vores produkter er designet til genanvendelighed. Overtagelsen af 4PET Group er en fremragende mulighed for at lukke loopet og et kraftspring i forhold til bæredygtighed, siger adm. direktør i Færch Plast Group, Lars Gade Hansen, i en pressemeddelelse om virksomhedens nyeste investering inden for bæredygtig emballage.

Investering i bæredygtighed

Med 4PET Groups ekspertise inden for sortering og behandling af bortskaffede madbakker bliver Færch Plast i stand til at omdanne brugte madbakker til råmateriale til brug i nye fødevarekontaktprodukter.

– Med skiftet fra en lineær til en cirkulær økonomi bliver plastemballage til et bæredygtigt emballeringsvalg til fødevareindustrien. Samtidig kan vi, takket være vores avancerede teknologi og produktinnovation, tilbyde værdibesparende emballageløsninger, der forlænger holdbarheden og holder mad både frisk og sikker, siger Lars Gade Hansen.

Overtagelsen forventes at ske i tredje kvartal af 2018 efter godkendelse fra myndighederne.

4PET Group omsætter for 50 mio. euro, ca. 373 mio. kr., og oplever kraftig vækst

DEL
Forrige artikelRigeligt med økomælk trods tørken
Næste artikelVinkæde med medvind
Søren Tougaard
Uddannet journalist fra DJH i 2005. Har herefter blandt andet mandsopdækket detailverdenen for Retail Institute Scandinavia og senest arbejdet som selvstændig journalist og kommunikationsrådgiver med fokus på detail, fødevarer og energi. Skriver nyheder, dybde og reportager.