Eks-Coop-chef er ny kandidat til eftertragtet formandspost

Tidligere chef for lokale varer i Coop, Christian Christensen, er nu officielt kandidat til formandsposten i Coop

Christian Christensen er nu officiel kandidat til formandsposten i Coop. Foto: Christian Christensen

Der bliver ekstra kamp om de eftertragtede stemmer ved formandsvalget i Coop den 14. april.

Nu har en ny bejler officielt meldt sig ind i kampen

Christian Christensen, der er kendt internt i Coop for hans fortid som chef for lokale varer, bliver således den fjerde kandidat i rækken, der stiler efter formandsposten i Danmarks største dagligvarekoncern.

– Coop er en vanvittig vigtig virksomhed for Danmark og danskerne. Hovedopgaven bliver at få skabt en balance mellem butikkerne, så alle butikker får den sammen service fra hovedkontoret, uanset om man er ejet af en brugsforening eller er en Coop-ejet butik, siger formandskandidaten.

Christian Christensen har i forbindelse med sit kandidatur udarbejdet et 17 sider langt valgprogram ”Sammen om fremtidens Coop”, der blandt andet har fokus på at øge medarbejdertilfredsheden, kundeoplevelsen og koncernens bundlinje.

Kritik af Sønderhøj-salg

F.eks. peger Christian Christensen på, at Coop i dag ejer eller har andel i mere end 20 selskaber, og at nogle af de pågældende virksomheder er for langt væk fra Coops kerneforretning som dagligvarekoncern.

Derimod, mener han, Coops ejendomsportefølje er en del af kerneforretningen og altid vil være relevant.

– Det er altid sundt at eje bygninger, og derfor mener jeg grundlæggende også et frasalg af Sønderhøj er forkert. Jeg vil hellere skille mig af med ejerskabet i OK end med Sønderhøj, siger Christian Christensen med henvisning til, at Coop-koncernen ejer 20 pct. af det andelsejede energiselskab, der i 2016 omsatte for knap 7 mia. kr.

Opgør med mødekultur

I de forgange godt 10 år har Coops formand været Lasse Bolander, der ved de seneste valg ikke har mødt nogen modkandidater.

Anderledes kamp får den siddende formand altså i år, hvor feltet nu tæller fire mand få dage før deadlinen for opstillingen udløber den 23. marts.

– Jeg kender Coop og kulturen. Det er mit stærkeste kort. Jeg vil gerne gøre op med en mødekultur, hvor man kører møder back to back, så mange medarbejdere oplever, at de kun har lidt tid til arbejde på opgaverne mellem møder og derfor også arbejder om aftenen, siger Christian Christensen.

Afgøres 14. april

De øvrige kandidater tæller den østjyske erhvervsmand Lars Fournais og den københavnske iværksætter Mikkel Irminger Sarbo.

Netop Lars Fournais kandidatur har Christian Christensen kritiseret voldsomt for at modtage vederlag under valgkampen.

Hvem der i sidste ende skal være formand for Coop de næste fire år, afgøres ved et valg den 14. april blandt Coop landsråds 124 medlemmer.

Jeg håber for Coop, at der bliver valgt en ny formand, Ni år er lang tid, og det har knebet med resultaterne. Jeg mener, den nye formand skal være en Coop-mand, der har hjertet med i Coop, siger Christian Christensen.