Europæerne bruger kontaktløs betaling

Brugen af MasterCard som kontaktløst betalingskort er øget med 150 pct. på et år.

Arkivfoto: Henrik Frydkjær.

Det samlede antal af transaktioner foretaget med MasterCard og Maestro passerede 1 milliard i 2015 – en stigning på 150 pct. siden 2014.

Allerede i fjerde kvartal af 2015 var 13 procent af europæiske transaktioner i fysiske butikker foretaget med kontaktløse MasterCard.

Også i Danmark begynder kontaktløse betalinger for alvor at tage fart:

– Vi ved, at danskerne, på lige fod med alle andre europæere, sætter pris på at betale sikkert, hurtigt og nemt – og det er netop det den innovative kontaktløse betalingsteknologi tilbyder, siger Lise Bruun Ryttov, Senior Account Manager hos MasterCard i Danmark.

I Europa er der allerede over 10 lande med mere end 5 millioner kontaktløse kort/enheder i brug i hver af de enkelte lande. Kontaktløse betalingsformer er accepteret i 74 lande rundt omkring i verden, herunder Estland og Island, som for nylig er blevet tilføjet til Europas kontaktløse landkort.

Forretningerne har også fulgt sikker trop. Sammenlignet med 2014 viste tallene for 2015 en imponerende stigning på 72 pct. i antallet af forretninger, som tager imod kontaktløse betalinger. Faktisk estimerer MasterCard, at kontaktløse enheder og kort som MasterCard og Maestro allerede nu kan bruges i over 4 millioner forretninger på verdensplan.