Købmænd kalder nyt madspildstiltag for symbolpolitik

Mens Dansk Erhverv jubler over nye regler for videresalg og donation af fødevarer, er købmændenes begejstring mere begrænset

Nu kan butikker sælge fødevarer til engros

Ny praksis i Fødevarestyrelsen betyder, at dagligvarebutikker fremover f.eks. kan donere brød til engrosbagere eller sælge stødt frugt videre til juiceproducenter

Kaffeproducenter øver omfattende kontrol med kvaliteten

Peter Larsen Kaffe foretager talrige inspektioner og test for at forhindre svindel. Merrild Lavazza garanterer, at 100 pct. arabica produkter lever op til deklarationen

Flertallet prioriterer køb af danske varer

Næst efter pris er den vigtigste parameter, at varen er danskproduceret, når forbrugerne køber fødevarer

Strammere kurs overfor uhygiejniske butikker

Karantæne, større bøder og tvangsbøder er nogle af de sanktioner, Fødevarestyrelsen kan bruge overfor virksomheder, der igen og igen overtræder fødevarereglerne

Myndigheder styrker indsats mod fødevaresvindel

Det er ikke kun forbrugerne og supermarkederne, der risikerer af blive ramt af fødevaresvindel. Producenterne er også udsatte, og derfor er alarmberedskabet højt

Producenter dæmmer op for svindel

Fødevareproducenter er sårbare, når de køber råvarer især fra udlandet

Fødevaresvindel er dyrt for producenter

Danske fødevaremærker bliver i stigende grad kopieret - Bagmandspolitiet hjælper nu producenter

Fødevaresnyd er svær at komme til livs

Trods bedre analysemetoder og stor egenkontrol fra importører og dagligvarekæder er Danmark de seneste år blevet ramt af svindelsager med fødevarer

Den svenske regering vil fængsle madfuskere

Svensk Dagligvarehandel mener, at det kræver flere ressourcer til fødevarekontrollen, hvis en ny lov, der skal kunne give fængsel til madsvindlere, skal have effekt

Mere nyt fra dhblad