Elever overtager tre butikker

Discountkæde vil gøre op med fordomme om detailhandlen og være et populært uddannelsessted

Foto: Aldi

Flere og flere unge fravælger ifølge discountkæden Aldi detail som en karrieremulighed. De unge søger udfordringer og ansvar og ønsker at gøre karriere i en tidlig alder, hvilket ikke typisk bliver forbundet med detailhandlen.

Det vil Aldi gøre op med  gennem et målrettet talentudviklingsprogram, hvor eleverne får indflydelse og medbestemmelse på deres elevforløb og bliver godt rustet til at gøre karriere i kæden bagefter.

Fra på mandag d.18.juni til fredag d.22.juni tager eleverne styringen og får det fulde ansvar for den daglige drift i tre af den tyske koncerns butikker i den sydlige del af Danmark.

Gennem hele ugen bliver eleverne målt på opgaver, omsætning, initiativ, stemning og samarbejde, og der er præmie til butikken, der klarer sig bedst. De elevansvarlige følger eleverne tæt under hele uddannelsen, og de har gode erfaringer med at lade eleverne tage styringen:

– Vi vil gerne give vores elever ansvar, og give dem mulighed for at afprøve de ting, som de har lært igennem deres uddannelse hos os. Eleverne har set frem til denne uge, og glæder sig til en spændende uge med aktiviteter ud over de daglige rutiner, siger elevansvarlig i Aldi, Asbjørn Gregersen.

DEL
Forrige artikelVarm maj skaber rekord i 7-Eleven
Næste artikelVeganere går uden om plantefars
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.