E-handel vil påvirke fremtidens huslejer

Ny rapport belyser, hvordan den voksende e-handel vil påvirke bylivet, huslejedannelsen og ejendomsværdierne

Foto: Henrik Denman

Den voksende ehandel er allerede i fuld gang med at påvirke den traditionelle detailhandels evne til at klare sig på markedet. Onlinesalget suger i stigende grad omsætning ud af den fysiske detailhandel, som slås tilbage ved at etablere salg i flere kanaler som multichannel.

Men presset fra e-handlen bliver i fremtiden kun værre, for e-handlen kommer til at påvirke niveauet for huslejer i butiksejendomme. Mest udsat for ændringer i lejeniveauet i butiks-ejendomme ventes at blive ejendomme med udvalgsvarebutikker, hvor konkurrencen fra e-handlen er størst, mens ejendomme med dagligvarebutikker vil se mindre udsving i hus-lejerne.

Det fremgår af en ny analyse fra Institut for Center-Planlægning (ICP), hvilke konsekvenser det vil få for lejedannelser og ejendomsværdier, hvis danskernes forbrug fortsætter med at gå fra de fysiske butikker til online handel. Analysen vil blive offentliggjort på en konference i Rødovre Centrum den 22. maj.

Resten af artiklen
er kun for vores abonnenter.

Bliv abonnent

DEL
Forrige artikelNetto og Løgismose vil hæve convenience-kvaliteteten
Næste artikelNetto sigter efter 40 Kiwi-butikker
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.