Dyrevelfærd koster

Nye EU-regler har siden årsskiftet givet høns et bedre liv. De
har fået mere plads i burene. Men dyrevelfærd koster, så
forbrugerne må forvente, at fødevarer, hvor æg indgår i
produktionen, bliver dyrere.

De nye EU-regler har hurtigt skabt kaos
hos mange fødevarevirksomheder. Virksomheder, der bruger æg i
produktionen, kan ikke få den mængde æg, de skal bruge, og det
betyder igen kraftigt forhøjede priser på æg.

Den situation oplever den danske
kageproducent Dan Cake i Give. Her har man desværre ikke adgang til
den mængde æg, man har brug for, og prisen på de æg, fabrikken kan
skaffe, er kun gået en vej i de sidste par måneder med op til en
tredobling.

– Det er en meget vigtig råvare for os
sammen med mel og sukker. Vi har desværre været nødt til at
tilpasse os det begrænsede udbud og lukke nogle produktionslinjer,
uheldigvis i en periode med meget stor ordrebeholdning, og samtidig
kolliderer det med lancering af nye produkter, hvilket er
katastrofalt for os, siger Harald Sand Kjærgaard, salgs- og
marketingdirektør i Dan Cake.