DSK ønsker lavere moms ind i sundhedsudspil

DSK ser positivt på eksperter anbefalinger til regeringen om at skabe øget sundhed, men har også kritiske bemærkninger til udspillet

DSK ser positivt på en række eksperters anbefalinger til regeringen om et sundere Danmark. Arkivfoto: John Ehbrecht

De Samvirkende Købmænd ser positivt på en række eksperters anbefalinger til regeringen om at sikre danskerne et sundere og bedre liv gennem gode madvaner.

DSK har dog den indsigelse mod de 10 anbefalinger, at der ikke står noget om differentieret moms.

– Lavere moms på Nøglehulsmærkede fødevarer er et budskab, som alle danskere kan forstå, siger fødevarekonsulent i DSK, Anne-Marie Jensen Kerstens, i en kommentar.

Ifølge anbefalingerne med titlen “God mad gavner” er hver anden dansker overvægtig eller svært overvægtig.

Anne-Marie Jensen Kerstens undrer sig over, at anbefalingerne undlader at se kost og motion som to sider af samme sag.

– Sammen skal vi tage ansvar for et sundere og bedre liv gennem gode madvaner. Og det er fint at inddrage mange aktører, herunder detailhandlen. Flere af anbefalingerne, der er rettet mod detailhandel og producenter, får desværre karakter af at være kritiserende eller overser, at konkurrenceretlige regler sætter grænser for en samordnet indsats, siger hun.

Hun advarer også mod at binde indsatsen op på flere partnerskaber.

 

 

DEL
Forrige artikelAnbefalinger skal løfte folkesundheden
Næste artikelMindre fald i forbrugertilliden
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.