DSK ønsker et nationalt tobaksforlig

Forslaget til et nationalt tobaksforlig skal stoppe det, DSK betegner skyttegravskrig.

Foto: Colourbox

De Samvirkende Købmænd efterlyser et nationalt tobaksforlig, som skal sikre, at man når en røgfri generation i 2030 uden at kraftigt forhøjede tobakspriser får grænsehandlen til at eksplodere.

Elementer i forslaget til et nationalt tobaksforlig er højere tobakspriser, licenskrav, tobak placeret under disken i butikkerne, skærpede ID-krav og mere kontrol. Oplægget til tobaksforliget indeholder i alt 12 forslag.

DSK kommer med sit forslag til et nationalt tobaksforlig forud for et møde med sundhedsministeren i morgen torsdag.

– Vi er trætte af den ufrugtbare skyttegravskrig mellem yderfløjene i denne sag – på den ene side Kræftens Bekæmpelse, som vil have “norske tilstande”, og på den anden side Liberal Alliancen, som afviser enhver form for nye tiltag, siger adm. direktør for DSK, John Wagner, i en pressemeddelelse.

– Derfor foreslår DSK nu et nationalt tobaksforlig, hvor vi gør alt, hvad vi kan i form af lovgivning, frivillige aftaler, kontrol, afgiftsforhøjelser osv. for at medvirke til den politiske målsætning om en røgfri generation i 2030, men uden at tiltagene får grænsehandlen til at eksplodere og skaber kriminalitet i form af et sort tobaksmarked, siger John Wagner.

 

DEL
Forrige artikelLeverandører kobler sig på nye trends
Næste artikelSocialt udsatte spiser Michelinmad
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.