DSK ånder lettet op

Rejser dog samtidig en advarselslampe.

Foto: John Ehbrecht.

De Samvirkende Købmænd ånder lettet op, men rejser også en advarselslampe i forhold til den ny aftale om planlovens detailhandelsbestemmelser.

I en kommentar til den nye planlov siger adm. direktør John Wagner:

– For De Samvirkende Købmænd er det en sejr af dimensioner, at der med planlovsliberaliseringen ikke åbnes op flere hypermarkeder i Danmark, ligesom kvadratmetergrænsen for dagligvarebutikker i lokalcentre fastholdes på 1.200 kvadratmeter, siger John Wagner og rejser samtidig en advarselslampe:

– Det er noget skidt, at kvadratmetergrænsen for dagligvarebutikker i bymidter og bydelscentre hæves til hele 5.200 kvadratmeter – og det er det specielt, fordi man samtidig vil ændre reglerne for fastlæggelse af bymidter, placering af bydelscentre og aflastningsområder. Det kan, hvis et par af aftalepartierne ikke passer på, blive en åben ladeport for kreative kommuner til omgåelse af kvadratmetergrænsen på 1.200, siger han.

DSK vil ikke på nuværende tidspunkt vurdere konsekvenserne for butiksstukturen af de påtænkte ændringer.

DEL
Forrige artikelPolitisk tilfredshed med planlov
Næste artikelUdvalgsvarebutikker uden grænser
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.