Direktionen i Coop ændrer nok engang udseende

Koncerndirektør Kræn Østergård Nielsen er nu en del af Coops direktion. De forgangne år har budt på flere direktionsændringer

Kræn Østergård Nielsen er seneste nye medlem i Coop Danmarks fire mand store direktion. Foto: Henrik Frydkjær

Da Peter Høgsted overtog jobbet som adm. direktør i Coop efter sin fyrede forgænger Jesper Lien tilbage i slutningen af 2013, bestod Coops direktion desuden af de tre koncerndirektører Elise Brøchner, Per Toelstang og Jan Madsen.

I dag er det “kun” Jan Madsen, der er tilbage i direktionen fra dengang.

I mellemtiden har Coop sagt farvel til yderligere tre medlemmer af Coops direktion i form af tidligere driftsdirektør Michael Løve, koncerndirektør for HR Lene Groth og senest Gregers Wedell-Wedellsborg, der i august sidste år annoncerede sit stop for i stedet at overtage jobbet som adm. direktør for Matas-kæden.

“Talent og dygtige kollegaer er kun til låns”, udtalte Peter Høgsted, da Wedell-Wedellsborg annoncerede sit farvel fra Coop.

Fra 1. januar 2018 er koncerndirektør Kræn Østergård Nielsen ligeledes tiltrådt Coops direktion, ifølge de officielle oplysninger fra det Centrale Virksomhedsregister.

Det skete dog reelt allerede tilbage i februar sidste år, da den dengang 37-årige teknologidirektør overtog ansvaret for økonomi og regnskab fra daværende koncernøkonomidirektør Per Toelstang, der efter seks et halvt år i jobbet havde besluttet sig for at søge nye udfordringer.

“Det eneste ærgerlige er, at han ikke er en kvinde, for jeg vil rigtigt gerne have et par kvinder ind i direktionen. Ellers er der ikke noget at udsætte på ham. Han er rationel, stærk analytisk, og der sidder et godt hoved på ham”, sagde Peter Høgsted til Berlingske Business i forbindelse med udnævnelsen af Kræn Østergård Nielsen som ny koncerndirektør.

Direktion uden kvinder
Kvinder har før været repræsenteret i Coops direktion under Peter Høgsted.

I de første ca. syv måneder frem til juni 2014 var Elise Brøchner Larsen ansvarlig for HR, kommunikation og CSR, inden hun stoppede.

Elise Brøchner Larsen blev afløst af Lene Groth, som kom til som HR-chef fra Ikea, hvorfra hun i forvejen kendte Peter Høgsted, som ligeledes har en fortid i Ikea som adm. direktør i både Danmark og England.

Lene Groth var dog kun del af Coop Danmarks koncernledelse i to år frem til juni 2016, hvorefter hun forlod Coop for i stedet at fortsætte karrieren som HR-direktør i Stark Group.

Endnu kortere tid, halvandet år, var nuværende direktør for Netto International, Michael Løve, en del af direktionen i Coop i 2014 og frem til juni 2015.

I både 2014 og 2015 talte Coop Danmarks direktion i alt seks personer, men er siden skåret ned til fire, som også er antallet af medlemmer i den nuværende direktion.

Foruden Peter Høgsted, Jan Madsen og Kræn Østergård Nielsen er også koncerndirektør Jens Visholm med per 1. januar 2018, ifølge det Centrale Virksomhedsregister.

Jens Visholm har dog været en del af Coops koncerndirektion siden september 2015, men har ikke tidligere figureret som selskabsanmeldt koncerndirektør.

DEL
Forrige artikelOverskudsmad slår alle rekorder
Næste artikelFlere betaler med smartphone ved netkøb
Søren Tougaard
Uddannet journalist fra DJH i 2005. Har herefter blandt andet mandsopdækket detailverdenen for Retail Institute Scandinavia og senest arbejdet som selvstændig journalist og kommunikationsrådgiver med fokus på detail, fødevarer og energi. Skriver nyheder, dybde og reportager.