Danskerne har taget Halloween til sig, og det benytter detailhandlen sig af. Den amerikanske tradition er nemlig en af de højtider, hvor butikkerne kan noget, nethandlen ikke kan.

– Danske butikker er klar til Halloween, hvor hylderne bugner med slik, udklædningstøj og pynt. Næsten halvdelen af børnefamilierne gør noget særligt ud af Halloween, hvor de spiser græskar, pynter hjemmet og køber slik til ”trick or treat”, siger Matthias Vesterdal, politisk konsulent for Dansk Erhverv.

En undersøgelse, som Norstat har foretaget for Dansk Erhverv, viser, at 44 pct. af familier med børn under 18 år, vil købe slik, udsmykning, udklædning eller græskar i forbindelse med Halloween.

– I lyset af den stigende internethandel, er det her fysiske butikker kan tilbyde noget, som netbutikker har svært ved at matche. Derfor gør flere og flere butikker også generelt noget ud af traditioner og helligdagene, uddyber han.

DEL
Forrige artikel25 småproducenter inviteres inden for i Dansk Supermarked
Næste artikelWalmart-ejede Asda skifter topchef
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.