Defco i nyt underskud

Trods en halvering af sidste års underskud er et resultat før skat på minus 7,5 mio. kr. stadigvæk klart utilfredsstillende, påpeger bestyrelsen i Defco

Defco mærker fortsat en meget hård konkurrence på det danske marked. En række af virksomhedens produkter med for lav indtjening er taget ud af produktionen Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

Det kører ikke som smurt for den aarhusianske pålægs- og delikatesseproducent Defco.
Selskabet har netop fremlagt årsregnskab for 2017/18 med afslutning 30. april og her blev det til det fjerde underskud i træk for virksomheden.

Selv om resultatet før skat blev forbedret med mere end 7 mio. kr. i forhold til forrige regnskab til et minus på ca. 7,5 mio. kr, finder selskabets bestyrelse resultatet som klart utilfredsstillende.

I ledelsesberetningen angiver bestyrelsen flere årsager til det negative resultat.

“Der har fortsat været en ekstrem hård konkurrence på det danske marked, og der har været nogle udsving i råvarerpriser hen over året. Disse forhold har påvirket resultatet negativt”, lyder bestyrelsens forklaring.

Defco har desuden foretaget produktions- og personalemæssige ændringer for bedre at kunne strømline produktionen, hvilket har resulteret i engangsudgifter, som også belaster årets resultat, oplyser selskabet.

Samtidig har produkter med en lav indtjening ligeledes bidraget til underskuddet, hvorfor flere produkter med en lav indtjening er udgået af produktionen.

Venter overskud næste år

Defco oplyser ikke om virksomhedens omsætning. Derimod er bruttoresultatet blevet løftet med 5,3 mio. kr. til 66,6 mio. kr., og selskabet forventer i næste regnskab det første overskud i fem år.

“Der budgetteres for 2018/19 med et mindre overskud. Omstillingsprocessen fortsætter i et vist omfang i 2018/19 og dette er hovedårsagen til, at selskabet budgetterer med et positivt resultat for regnskabsåret 2018/19”, lyder forventningen fra bestyrelsen.

Defcos produktion er placeret på Katrinebjerg i Aarhus Nord tæt ved IT-byen, hvor flere uddannelsesinstitutioner igennem mange år har transformeret området.

Derfor har Defco via et søsterselskab erhvervet en ejendom på Gunnar Clausens Vej i Viby, som Defco efter planen flytter til i regnskabsåret 2019/20.