De vandt årets fødevarepriser

Landbrug & Fødevarer har endnu en gang kåret de bedste butikker inden for tre kategorier. Det skete på Fødevaredagen

Fotos: Helle-Karin Helstrand

Landbrug & Fødevarer har netop på Fødevaredagen, der fandt sted på Hindsgavl Slot, kåret vinderne af årets Mejeripris, Frugt og Grøntprisen samt Slagterprisen.

De to førstnævnte priser gives både til en vinder inden for discount – og en vinder inden for supermarkeder og hypermarked. Slagterprisen gives til en slagter i et supermarked og en privatslagter.

MEJERIPRISEN

I kategorien ’Discount’:

Vinder: Peter Holbæk Gregersen, Lidl, Skive

“Hold da op Lidl – tillykke. En af årets mest pyntede butikker. Juryen var ikke i tvivl om, at I var nomineret. Flot. Men det er nu ikke det I vinder for. I vinder for jeres passion for mejeri, for at prioritere tilgængelighed og synlighed af kategorien. Der er mejeri som komplementærvarer over hele butikken. I grøntafdelingen. Og ved vinen – hvor kunderne også kan glæde sig over jeres fine osteguide,” lød begrundelsen.

I kategorien ’Supermarked/hypermarked’

Vinder: Esben Steen Andreas, Bilka One Stop, Field’s, København S

“Du havde ikke været i spidsen for mejeri- og osteafdelingen i Bilka længe, før du blev nomineret. Og nu står du her som vinder. Tillykke. Juryen begrunder sejren med din og dine medarbejderes passion, jeres flotte sortiment og rummelige afdeling. Og evnen til at sætte mejeri på dagsordenen gennem spændende events – kunderne kan lave milkshakes, kværne eget smør. God aktivering af kategorien”, lød begrundelsen.

FRUGT- OG GRØNTPRISEN

I kategorien ’Discount’

Vinder: Daniel Madsen og Thomas Berthelsen, Rema 1000, Marienlund i Odense

“Daniel og Thomas, hold da op, sikke et team. Jury-medlemmer blev helt forpustede over den energi i lægger i jeres butik. I bygger om, rykker rundt og gearer jeres flotte frugt- og grøntafdeling i en uendelighed! Frugt- grøntprisen går til jer, fordi en enig jury blev blæst væk, da de lagde vejen forbi Marienlund i Odense. ”Jeg ville ønske jeg kunne klone Daniel og Thomas”, sagde en stolt Anders René Jensen. Og det kan ikke undre, for I lever op til alle prisens benhårde kriterier”, lød begrundelsen.

I kategorien ’Supermarked/hypermarked’

Vinder: Louise Cronholm, Kvickly, Holte

“Louise, det kan ikke undre, at du står her i dag. Jeg ved at mine kolleger har fulgt din karriere de sidste år – og det er fuldt fortjent at prisen går til dig og Kvickly. Du vinder Frugt- og grøntprisen for din sikre fornemmelse for råvarerne. For dine evner til at iscenesætte det bedste fra sæsonen. Og for den måde du møder kunderne. Vi ved fra vores Mystery Shopper, at den bedste oplevelse i supermarkeds-kategorien – på tværs af priser – den fik han hos dig i Holte”, lød begrundelsen.

SLAGTERPRISEN

I kategorien ’Supermarked/hypermarked’

Vinder: Jakob Magnusson, Meny, Præstø

“Du vinder prisen for din passion til mad og gode råvarer. Og for din tydelige kommunikation til kunderne – ved betjent disk og helt ned i køledisken. Hos dig er man ikke i tvivl om, hvor råvarerne kommer fra, om meden er hjemmelavet eller ej. Og så vinder du prisen forbi juryen sjældent har set så smukke salater – du tilbyder kunderne lækre og komplette måltider”, lød begrundelsen

I kategorien ’Privatslagtere’

Vinder: Mark Purkær og Bjarke Jensen, Slagter-Riget, Aarhus

“Nominerede sidste år. Og så løber I med prisen i år. Det er flot og velfortjent! I vinder Slagterprisen for jeres innovative tilgang til slagterfaget. For jeres evne til at innovere. Og for jeres evne til at omstille jer og imødekomme kunderne. Hos jer får kunderne en sang med på vejen, når de går fra jeres butik med produkter, som kun I har på hylderne”, lød begrundelsen.

DEL
Forrige artikelForslag om klimamærke afvises
Næste artikelHolland sætter barren for convenience
Helle-Karin Helstrand
Er uddannet på Danmarks Journalisthøjskole i 2000 og har stort set siden været tilknyttet Dansk Handelsblad. Har i perioder også arbejdet freelance på en lang række magasiner og fagblade. Skriver nyheder, reportager og redigerer avisens navnestof. Tager billeder og mindre videoer.