Danskernes indkøbshumør er i top

Nye tal fra Nets viser flot fremgang i julesalget, som overstiger handlen i 2016.

2017-forbruget med Dankort ligger lige nu godt tre pct. over forbruget i samme periode sidste år. Foto: Nets

Danskernes humør er helt i top, når det gælder juleindkøb. Forbruget i julemåneden ligger frem til den 17. december godt tre pct. over forbruget i samme periode sidste år, viser nye tal fra Nets.

December er årets helt store indkøbsperiode, og sådan er det også i år. De seneste år er julehandlen dog blevet skudt i gang tidligere på grund af Black Friday i slutningen af november. Det giver øget juletravlhed i butikkerne gennem hele starten af december.

2017-forbruget med Dankort online og i fysiske butikker blev i perioden fra den 1. til den 17. december 709 mio. kr. eller 3,3 pct. højere end samme periode sidste år.

– Danskerne foretrækker at bruge deres Dankort, når de handler – især i december, hvor både antallet af betalinger og forbruget stiger. I december har danskerne i gennemsnit handlet for 42 mio. kr. mere om dagen, set i forhold til samme periode sidste år, siger direktør med ansvar for Dankort hos Nets, Jeppe Juul-Andersen, i en pressemeddelelse.

DEL
Forrige artikelBilligere smør har afløst frygt for julekrise
Næste artikelMejeriopkøb vil give fremtidig styrke
Henrik Denman
Uddannet som journalist på Danmarks Journalisthøjskole i 1983. Har skrevet om dagligvarehandel og detailhandel generelt siden 1986, først som redaktør af fagbladet DetailBladet 1986-2007 og siden 2007 som journalist på Dansk Handelsblad. Skriver nyheder og reportager.