Danskerne udespiser for 6.500 kr. om året

De danske forbrugere har aldrig spist så meget ude som tilfældet var i 2016

Danskerne bruger hver 6.500 kr. på udespisning om året. Arkivfoto: John Ebrecht

DR Penge satte i går aftes danskernes udespisning under nærmere lup. I programmet fremgik det, at hver dansker i snit udespiser for 6.500 kr. om året, eller lidt mere end 500 kr. per måned på restauranter, cafeer, pizzeriaer, madboder mv.

Så stort et beløb har danskerne aldrig tidligere brugt på at spise ude.

Flere overnattende turister
Derudover har det danske turismeerhverv sat nyt rekordår i 2016, fremgår det af helt nye tal fra VisitDenmark. I alt foretog danske og udenlandske turister 51,6 mio. overnatninger i Danmark sidste år, en fremgang på 5 pct. i forhold til 2015.

Samlet set blev der spist for 42 mia. kr. på restauranter, cafeer, pizzeriaer mv. i 2016, viser beregninger fra brancheorganisationen HORESTA.

Udover at Danmark nu for alvor er kommet ud af krisen, er en væsentlig årsag til danskernes stigende madforbrug uden for hjemmet, at madsteder er blevet mere tilgængelige, og at endnu flere restauranter, cafeer og specielt mobile madboder har gjort det lettere for danskerne at spise ude.

Samtidig peger HORESTAS adm. direktør, Katia K. Østergaard, at prisforskellen mellem selv at købe råvarer til madlavning og et tilberedt måltid ikke er særlig stor.