Danskerne spiser for meget fedt

Danskerne spiser stadig for meget mættet fedt. Danskernes kost er blevet federe, og indholdet af mættet fedt er 50 pct. højere end anbefalet. Det positive side af udviklingen i danskernes madvaner er, at fisk og grøntsager fylder mere i den daglige kost.

Det viser den seneste undersøgelse af danskernes kostvaner, som DTU Fødevareinstituttet offentliggør i dag.

DTU Fødevareinstituttet har for femte gang sat danskernes kostvaner under lup. Kostundersøgelsen blev sidst gennemført for fem år siden.

– Desværre ser vi ikke et fald i indtaget af mættet fedt siden kostundersøgelsen for fem år siden, siger seniorrådgiver Agnes N. Pedersen fra DTU Fødevareinstituttet i en pressemeddelelse.

Danskerne får fedt i kosten især fra smør/blandingsprodukter, ost, mælkeprodukter, kød og kødprodukter.

Kostundersøgelsen viser også, at der stadig er for meget salt i danskernes kost.

Til gengæld spiser de fleste danskere grøntsager hver dag, og kostens indhold af grøntsager er steget med knap 20 pct. siden den forrige kostundersøgelse.

Foto: Helle-Karin Helstrand