Danskerne overvejer at købe dagligvarer online

Ny undersøgelse viser, at 1/3 af danskerne overvejer at købe dagligvarer på nettet

Måske er danskerne ved at være klar til at handle dagligvarer på nettet. Arkivfoto: Helle-Karin Helstrand

Handlen med dagligvarer online er stadig ikke rigtigt slået igennem i Danmark. Ifølge tal fra FDIH tager online-delen cirka 3 pct. af den totale handel med dagligvarer.

Ifølge flere eksperter og fremtidsforskere er det dog kun et spørgsmål om tid, før danskerne er klar. Og ifølge en ny undersøgelse fra AIM Create er tiden måske ved at være moden til flere dagligvareindkøb på internettet.

I undersøgelsen svarer kun 10 pct., at de allerede handler en del dagligvarer online, men 32 pct. af de adspurgte har overvejet at begynde at handle dagligvarer på nettet. Det er cirka 1/3 af danskerne, der overvejer at klare dagligvareindkøbene via computeren.

Undersøgelsen viser dog også, at der stadig er mange forbehold over for onlinehandlen. 29 pct. svarer, at de har forbehold over for at handle online, imens 23 pct. siger, at de aldrig vil handle dagligvarer på nettet.

AIM Create har spurgt 803 danskere om deres holdninger til at handle dagligvarer på nettet.

 

DEL
Forrige artikelUnilever donerer mad til udsatte
Næste artikelCoop kåret som mest bæredygtig
Jesper Veber Knudsen
Har i mere end 15 år siden uddannelsen på Danmarks Journalisthøjskole beskæftiget sig med erhvervsjournalistik om især detailhandel og fødevarer. Før Dansk Handelsblad har han bl.a. arbejdet på Foodwire.dk, Økologi & Erhverv og som medredaktør på Levnedsmiddelbladet. Er daglig leder af bladets redaktion og skriver især nyheder og analyser.