Danskerne vil nethandle endnu mere i 2018

Hver femte dansker vil blandt andet købe flere dagligvarer på nettet det kommende år

Arkivfoto: Nets

Hver femte dansker vil købe flere dagligvarer, mad og drikke på nettet i 2018. Det viser en ny analyse fra FDIH.

2018 forventes i det hele taget at blive et nyt rekordår for nethandlen.

En tredjedel af forbrugerne forventer at handle mere på nettet i år end sidste år, mens kun 7 pct. forventer at købe mindre.

De nye tal overrasker ikke Ann Lehmann Erichsen, der som forbrugerøkonom hos Nordea følger danskernes forbrugsmønstre tæt:

– Forbrugere har fået flere penge mellem hænderne de sidste år, og de er også klar til at bruge dem. Derfor forventer jeg også, at privatforbruget vil stige pænt i 2018. Og jeg er ret sikker på, at især forbruget på nettet vil vokse markant, siger Ann Lehmann Erichsen, der blandt andet forventer, at dagligvaremarkedet vil få sin andel af stigningen.

– Flere og flere føler sig trygge økonomisk, og derfor vil vi i stigende grad bruge penge på de lidt større ting som rejser og kulturoplevelser, som forsøder livet. Det kan man nemt og sikkert købe hjemme fra stuen, og derfor vil onlineforbruget stige. Jeg tror også, at dagligvaremarkedet vil stige ganske pænt, i takt med at flere opdager, hvor nemt det er at klare de daglige indkøb på nettet, siger hun.